Rostade Skalade Hasselnötter
De läckra, skalade och rostade hasselnötterna känner du genast igen på sin underbara doft. Det finns verkligen många olika sorter och de skiljer sig åt i sin speciella form som kan vara rund eller avlång.
Men alla hasselnötter har en gemensam nämnare: de är en fröjd för gommen och är verkliga stjärnor i köket, perfekta både i söta och salta rätter.
Du kan lägga till dem i flingor, sallader, såser, puddingar eller använda dem för att ge krispighet och smak till förrätter, fisk- och kötträtter. Dessutom är de verkligen värdefulla inom bakning och glassmaking eftersom de utgör en basingrediens i många skapelser, som krämer, glassar och tårtor.
De skalade och rostade hasselnötterna, förutom att de är utsökta och oemotståndliga, är också fördelaktiga för vår kropp: de är rika på vitamin E, en antioxidant som är användbar för att förebygga vissa typer av cancer och är en utmärkt källa till fosfor, kalium, kalcium och proteiner.